Språkcafé

Besök ett språkcafé Besök ett språkcafé

Bibliotekens språkcaféer och språkträffar finns till för er som på ett avslappnat sätt vill träna på er svenska tillsammans med andra. Det är bra tillfällen att öva den svenska som man redan lärt sig och samtidigt lära sig ännu mer av språket. Förhoppningsvis är det också en mötesplats för olika kulturer och människor. Ofta bjuder biblioteket på fika. Dessa träffar kan ledas och benämnas olika på våra bibliotek.

 

Simrishamns bibliotek:

Simrishamns bibliotek anordnar inga språkkaféer 2017.

RådRum
Om du som är nyanländ behöver hjälp i kontakt med myndigheter, har frågor kring brev och blanketter eller andra frågor om det svenska samhället, kan RådRum hjälpa dig. Deras frivilligrådgivare är välutbildade, konfidentiellaoch flerspråkiga.
RådRum finns på Simrishamns bibliotek varje tisdag kl. 15-19 under hösten 2017.


Sjöbo bibliotek:

Språkträning måndag - fredag kl 13.30-15
Vill du träna svenska tillsammans med andra? Du kanske är ny i Sverige eller vill träna den svenska du redan lärt dig. Välkommen!
Arr: Rädda barnen
Language training, monday - friday at 13.30-15
Would you like to practice swedish? Join our language training!
Welcome!

Arr: Save the children Sweden

 

Skurups bibliotek:

Lördagar kl.11.00 - 13.00
Språkcaféet gör nu ett uppehåll men kom gärna in en stund och ta en kopp kaffe tillsammans med andra som vill sitta ner en stund och prata.

 

Tomelilla bibliotek:
Torsdagar kl. 15.00-16.00 

Vill du lära dig svenska? Vill du hjälpa någon att träna upp sin svenska? Välkommen till vårt Språkcafé! Vi fikar, umgås och pratar svenska. Hösten 2017 träffas vi varje torsdag kl. 15-16. Första datum är 7/9, sista datum är 14/12. Inget språkcafé 14/9. Plats: Jazzarkivet, Tomelilla bibliotek.

Do you want to learn Swedish? Join our Language Café! Enjoy a cup of coffee while
you practice conversation in easy Swedish! We meet every thursday at 15.00-16.00. First date is 7/9, last date is 14/12. No Language café 14/9. Location: Jazzarkivet, Tomelilla bibliotek.

Ingen föranmälan. Öppet för alla. I samarbete med Röda Korset

 

Ystads stadsbibliotek:

Sista språkcaféet var den 14 juni.

Vill du träna svenska?

Då kan du vara med och läsa lättlästa böcker med oss på biblioteket. Vi träffas 5 gånger, läser en bok tillsammans och pratar.
Du kan anmäla dig på biblioteket mellan 21 och 25 augusti. Du som bor i Ystads kommun har företräde, eftersom antalet platser är begränsat.
Plats: Stadsbiblioteket i Ystad