Öppet bibliotek

Öppet bibliotek Öppet bibliotek

Öppet bibliotek i Rydsgård – vad gäller

 

  • För att bli godkänd som öppet bibliotek-kund måste man ha fyllt 18 år och ha med sig giltig legitimation. Man behöver också lånekort med pinkod.
  • Säkerhet och skötsel: låntagaren får inte släppa in obehöriga personer i lokalen, låntagaren skall se till att dörren stängs bakom sig, man ska plocka undan efter sig och följa bibliotekets allmänna regler.  Biblioteket ansvarar inte för kvarglömda föremål i lokalen.
  • Vad kan man göra på det öppna biblioteket: man kan låna, återlämna och låna om böcker i automaten. Läsa tidskrifter eller böcker, studera, använda datorn.
  • Ljuset och låset sköts med automatik. Rör inte ljusknappar eller dörrvred, tack.
  • Tänk på att om det är arrangemang/evenemang i lokalen så kan tillgången vara begränsad.

 

Hur kommer du in – steg för steg:

Scanna ditt godkända lånekort i scannern (utanför dörren till vänster). Lånekortet ska hållas ca 10 cm under scannern. Om du är godkänd öppnas låset. Du drar i dörren/trycker på dörröppnaren och går in i entrén.

  1. Sätt in ditt lånekort i entrédatorn. Dra ut lånekortet igen. Knappa in din pin-kod och tryck ok. Om du är godkänd så öppnas nästa dörr. Du drar i dörren/trycker på dörröppnaren och går in i bibliotekslokalen.
  2. Ljuset tänds automatiskt, liksom utlåningsautomat och publik dator startas automatiskt under de obemannade öppettiderna. (Ljus, utlåningsautomat och publik dator kommer inte att fungera när det är helt stängt i biblioteket.)
  3. När biblioteket stängs så talar en röst i högtalaren om för dig att det är dags att lämna lokalen. Första varningen kommer i god tid. Efter ett tag kopplas larmet på.
  4. När du lämnar lokalen, se till att dörrarna stängs bakom dig.

 

Mina sidor

Öppettider Öppettider

Kontakt Kontakt

Filialföreståndare:
Lars Kensjö
lars.kensjo[at]skurup.se
biblioteket[at]skurup.se
0411-538155

Besöksadress:
Västra Storgatan 14

Postadress:
274 60 Rydsgård

Bibliotekschef:
Maria Christensen
0411-536079
maria.christensen[at]skurup.se

Språk Språk