Om

Om Bibliotek Skåne Sydost

Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad har gemensam webbplats och bibliotekskatalog. Vi vill på så sätt ge dig som låntagare ett större biblioteksutbud. Ditt lånekort kan du använda på biblioteken i alla fem kommunerna.

Genom katalogen kan du beställa böcker och andra medier som du hämtar på det av de fem biblioteken som passar dig bäst. Under fliken E-medier hittar du information om hur du hittar och använder våra e-böcker och strömmande e-ljudböcker. Under fliken Vi erbjuder hittar du information om bl a Boken kommer, talböcker och släktforskningsdatabaser. Här finns övriga databaser som du har tillgång till via lånekortet. Prova gärna tjänsten PressReader som ger dig tillgång till ett stor antal utländska (och svenska) dagstidningar i fulltext.

Under fliken Other languages kan du enkelt söka upp vilka titlar vi har på andra språk än svenska. Där finns också länkar till webbsidor och appar som kan vara användbara om du är ny i Sverige.

Glöm inte att ta del av bibliotekens olika programutbud både för barn, unga och vuxna. Där hittar du både läseklubbar, författarbesök och annat roligt som händer på biblioteken de närmaste månaderna.

Huvudparten av bilderna interiört och exteriört från biblioteken på webplatsen är tagna av fotograf Martin Stoltze. Enstaka bilder kan dock vara tagna av någon annan.

 

Lånekort

Läs om Cookies - kakor på webbplatsen

Medieplan för Bibliotek Skåne Sydost

Under 2017 arbetade biblioteken i Skåne Sydost fram en gemensam medieplan för biblioteken i Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad:

Medieplan för Bibliotek Skåne Sydost (PDF)

 

----

Tidigare projekt:

Dewey-projekt i Bibliotek Skåne Sydost

Dewey decimalklassifikation är det mest spridda klassifikationssystemet i världen. Kungliga biblioteket (KB) använder Dewey sedan 2011 och på sikt kommer systemet att införas på många bibliotek i Sverige.

2013 gjorde biblioteken i Skåne Sydost en gemensam förstudie om att införa Dewey.

Nu har biblioteken i Skåne Sydost arbetat fram en genomförandeplan för en gemensam övergång till Deweys klassifikationssystem på biblioteken i Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad:

Dewey- en genomförandeplan (PDF, öppnas i nytt fönster)

 

 

 

Språk