Författarbesök: Gabriella Håkansson

Torsdag 24 oktober kl. 18.30
Simrishamns bibliotek

Det har tagit Gabriella Håkansson över tolv år att skriva romantrilogin om Aldermanns arvinge, en berättelse om ett upplysningssällskap i 1700-talets London som dyrkade antika fallosgudar och drömde om ett radikalt annorlunda samhälle. Berättelsen är spektakulär men bygger på en sann historia. Här berättar hon om sitt skrivande och arbetet med att återskapa ett hemligt, historiskt London som få känner till.

2017 var Håkansson även en av de arton som i DN talade ut om de sexuella övergrepp som den sk Kulturprofilen gjort sig skyldig till.

På Simrishamns bibliotek berättar hon om det turbulenta året som skakade Sveriges kulturvärld.

Gabriella Håkansson

Föranmälan till biblioteket: 0414-81 90 00 eller biblioteket@simrishamn.se

Språk

Sökfasetter

Läs mer

168049
Bok:Kättarnas tempel
Kättarnas tempel
Av: Håkansson, Gabriella
Språk: Svenska
Hylla: Hc
Medietyp: Bok
Förlag: Bonnier
Resurstyp: Fysiskt material
Den andra boken om William Aldermann. I mars 1816 har tjänstefolket återvänt från kontinenten till huset som kallas Templet på 45 Harley Street, men än saknas husets herre. Williams återkomst kantas av skandaler. Libertinen Gebhardt iscensätter ett börsbedrägeri för att anskaffa startkapital till det nya Dilettanti.
161083
Bok:Aldermanns arvinge
Aldermanns arvinge
Av: Håkansson, Gabriella
Språk: Svenska
Hylla: Hc
Medietyp: Bok
Förlag: Bonnier
Resurstyp: Fysiskt material
I början av 1800-talet växer den föräldralöse William Aldermann upp i ett palats i London. Hans far var ledare för Dilettanti, ett sällskap som ville förädla människan i antikens anda. Tillsammans med en av faderns ordensbröder börjar William söka efter den döde stormästarens planer som ligger gömda i ett hemligt, okänt rum.