Databaser

Vill du hitta en artikel eller söka fakta om ett visst ämne? Då kan du använda bibliotekets databaser! Många av databaserna kan du även använda hemifrån om du loggar in med bibliotekskortsnummer och pinkod.

Databaser som du kan använda hemma och på biblioteken

Alex författarlexikon

Författarlexikon på svenska. Faktagranskat och kvalitetssäkrat material. Lätt att använda och fullt med intressant information.

Bibblan guidar och Bibblan svarar

Informationstjänster från Sveriges bibliotekarier. Ett samarbete mellan KB och Malmö stadsbibliotek.

Digitala forskarsalen - Riksarkivet

Här kan du söka i Riksarkivets digitala arkiv, register och databaser. Innehåller bland annat kyrkböcker, folkräkningar och mantalslängder.

Global Grant

Global Grant är en databas med bidrag och stipendier. Sök passande bidrag för dig själv, din familj, skola, förening eller organisation. Här ges även tips och råd för hur du lyckas med din ansökan.

Litteraturbanken.se

En fri kulturhistorisk och litterär resurs för forskning, undervisning och folkbildning. Litteraturbanken tillgängliggör svensk klassisk skönlitteratur och allting är fritt tillgängligt.

Länsstyrelsernas gemensamma stiftelsedatabas

Databasen är till för dig som söker efter en viss stiftelse eller som söker efter stiftelser med ett visst ändamål, till exempel för att söka stipendier och bidrag.

NE.se

På NE.se kan du söka information i uppslagsverk, slå i ordböcker på flera olika språk, se dokumentärfilmer om olika ämnen, få hjälp med korsord och mycket mer.

Nordisk kvinnolitteraturhistoria

Innehåller över 200 artiklar om 800 författare under 1000 år.

Oxford Dictionary of National Biography

Biografiska artiklar och porträtt över viktiga personer i Storbritanniens historia.

Queerlit

Queerlit är en databas som samlar skönlitteratur och ämnesord med HBTQI-tematik.

Svenskt kvinnobiografiskt lexikon

Svenskt kvinnobiografiskt lexikon lyfter fram tusen kvinnor och deras insatser i det svenska samhället under århundradena.

Språk

Sök