Sök

Använd biblioteket

På våra bibliotek kan du göra en massa olika saker. Här listar vi vad du kan göra och vi berättar hur det fungerar.

Anpassade böcker

På biblioteken finns hjälp för dig som har svårt att läsa tryckta böcker. Vi har böcker med stor stil, lättlästa böcker, lättlästa böcker med CD samt talböcker.
Mer om Anpassade böcker

Bibliotekskort

Du behöver ett bibliotekskort för att kunna låna och reservera böcker och annat på biblioteket. Lånekortet är personligt och kostar inget.
Mer om bibliotekskort

Boken kommer

Om du inte kan komma till biblioteket, så kan biblioteket komma till dig. Tjänsten är till för dig som på grund av ålder, långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning har svårt att ta dig till biblioteket.
Mer om Boken kommer

Databaser

Vill du hitta en artikel eller söka fakta om ett visst ämne? Då kan du använda bibliotekets databaser! Många av databaserna kan du även använda hemifrån om du loggar in med bibliotekskortsnummer och pinkod.
Mer om databaser

Datorer och wifi

Biblioteken erbjuder publika datorer för dig som behöver söka information eller skriva ut, kopiera eller skanna dokument. Wifi finns också för dig som har en egen enhet.
Mer om Datorer och wifi

Fjärrlån

Har biblioteket inte boken som du söker? I så fall kan vi göra ett fjärrlån, det vill säga beställa boken från ett annat bibliotek, i Sverige eller utomlands. Vi kan också beställa artiklar ur tidningar och tidskrifter.
Mer om Fjärrlån

Inköpsförslag

Här kan du göra inköpsförslag på böcker, cd, filmer eller annat som du tycker biblioteket ska köpa in.
Lämna inköpsförslag

Lokala samlingar

Biblioteken i Skåne Sydost har genom åren byggt upp unika samlingar med lokalt anknutet material. Gamla kartor, biografier, och historiskt om bygden är exempel på det man finner i lokalsamlingarna. Några specialsamlingar finns också: Jazzarkivet i Tomelilla och Andrénstiftelsens samling i Ystad.
Mer om Lokala samlingar

Låneregler och avgifter

Här beskriver vi bibliotekens låneregler och avgifter.
Läs mer om bibliotekens låneregler och avgifter

Meröppet

Bibliotek som har meröppet kan du besöka utanför de ordinarie öppettiderna, det vill säga när personal inte finns på plats .
Mer om Meröppet

Mina sidor

Mina sidor är dina personliga sidor på Bibliotek Skåne Sydost. Inloggningen till sidan hittar du uppe i högra hörnet.
Mer om Mina sidor

Ny i Sverige

På våra bibliotek kan du låna och få tips på språkkurser och böcker på lätt svenska. Dessutom är biblioteken mycket viktiga mötesplatser där du kan träffa och prata med andra personer och öva dig i att prata svenska.
Läs mer

Släktforskning

På biblioteken finns flera släktforskningsprogram och databaser som är fria att använda.
Mer om Släktforskning

Tidningar och tidskrifter

Dagstidningar och tidskrifter finns på alla biblioteken inom Bibliotek Skåne Sydost. På biblioteken kan du söka tidnings- och tidskriftsartiklar i Mediearkivet.
Mer om Tidningar och tidskrifter

Vanliga frågor

Vill du veta hur man reserverar, hur man lånar om eller hur man loggar in. Här hittar du svaren.
Läs mer

Språk