Smedstorp bibliotek

Smedstorp bibliotek

Välkommen till biblioteket som ligger i anslutning till Smedstorps skola. Bibliotek är meröppet kl. 07.00-21.00 varje dag. Det innebär att de tider när biblioteket är obemannat kan du som är meröppetanvändare komma in med din tagg.

Smedstorp bibliotek

Laddar

Läskig bok till 4-åringar

Inför Halloween och Alla helgon ger vi ut en bokpåse specifikt för kommunens alla 4-åringar. Påsen innehåller en läskig bok, så hämta bara om ni vågar!

Fröer sökes!

Hämtade du ut fröer från fröbiblioteket i våras? Eller har du helt andra fröer över hemma? Nu behöver vi din hjälp för att fylla fröbiblioteket. Fröbiblioteket finns i Tomelilla, Brösarp och Onslunda.

Digital monsterjakt

I höstmörkret hörs det underliga ljud från biblioteket mitt i staden. Monster från gamla böcker har lyckats ta sig ut i biblioteket! Nu behöver personalen på biblioteket hjälp, men det är bara barn som har förmågan att besegra monstren. Är du modig nog att bli monsterjägare?

Genrebingo

I höst kan alla barn och unga spela genrebingo med oss!

Nya öppettider på Tomelilla bibliotek

Från och med lördag 11/9 har Tomelilla bibliotek och konsthall nya öppettider.

Odlingsutmaning

Har du antagit vår odlingsutmaning för barn? Odla något i sommar och berätta för oss hur det går - bra eller dåligt! - och lämna in din berättelse till oss i höst. Du kan berätta med ord, teckningar eller foto.

Bok & Pyssel – låna en påse med pyssel och böcker

I påsen som du lånar finns material och verktyg för kreativt skapande och några böcker att läsa som på olika sätt anknyter till temat. Du lämnar tillbaka allt i påsen utom det du skapat. Lånas och lämnas under bemannade öppettider.

Nu startar stickkontakt på Smedstorps bibliotek!

Måndagar kl. 17:00 träffas vi och stickar eller gör annat handarbete tillsammans.

Sök

Språk