angle-left Simrishamns bibliotek öppet med restriktioner

Simrishamns bibliotek öppet med restriktioner

Begränsade öppettider

Biblioteket i Simrishamn är öppet, men under begränsade öppettider och med restriktioner.

Öppettiderna är måndag-fredag kl. 10.30-16.00 och lördag kl. 11.00-14.00.

Begränsad service och restriktioner

Gör dina biblioteksärenden och gå sedan. Stanna i max 15 minuter.

Det är inte möjligt att sitta och studera eller arbeta på biblioteket just nu.

Biblioteket är inte en plats för att träffas och umgås på nu. Grupper (tre personer eller fler) får inte vistas i lokalen.

Vi erbjuder inte digital vägleding annat än via telefon.

Behöver du hjälp av personalen – håll avstånd och stå bakom plexiglasskärmarna.

Vanliga meröppettider

Meröppet återgår till normala öppettider, det vill säga söndag – torsdag kl. 8.00-22.00, fredag kl. 08.00-10.30 samt lördag kl. 08.00-18.00. Tyvärr kan vi för närvarande inte skapa nya meröppetkort eftersom det inte kan ske på ett smittsäkert sätt.

Hämta reservationer

Reservationer hämtas och lånas i entrén. Du som har reservationer på biblioteksbussen kan hämta dessa i bibliotekets entré både under bemannade öppettider och under meröppettid.

För dig som inte vill besöka biblioteket kan vi ordna avhämtning, det vill säga att du kommer och hämtar dina reserverade böcker på baksidan av biblioteket, vid bokinkastet. Kontakta biblioteket i förväg på tel. 0414-81 93 00 om du vill ha denna service.

Lämna tillbaka

Du kan lämna medier i våra automater under öppettid och under meröppettid. Ett bokinkast finns på baksidan av biblioteket, vid lastbryggan. Detta är alltid tillgängligt och töms varje dag som biblioteket har öppet.

Bokbussen inställd tills vidare

Bokbussens turer är inställda tills vidare.

När bokbussen börjar köra igen kommer det att meddelas här. Då kommer biblioteket också att skicka sms eller e-post till dig som brukar låna på bokbussen med information om när bokbussen börjar köra igen. Eventuella förseningsavgifter som genereras kommer att tas bort.

Evenemang

OBS! Samtliga fysiska evenemang på Simrishamns bibliotek är än så länge inställda i vår. Några evenemang kommer att sändas digitalt. Titta i vår evenemangskalender eller på Facebook för aktuell information.

Vid förändringar meddelas detta här, på Simrishamns kommuns hemsida och på Facebook.