Regnbågsvecka på biblioteken i Tomelilla

13/9-19/9 är det regnbågsvecka Tomelilla, Brösarp, Onslunda och Smedstorps bibliotek. Vi bjuder på pyssel, tävlingar, författarbesök m.m.

DIY take away: Brodera ett bokmärke

Hämta ett broderikit för att brodera ett bokmärke med HBTQ+ och kärlekstema. I påsarna finns material och mönster som passar både vuxna och barn. Påsarna kan hämtas på biblioteken i Tomelilla, Brösarp och Onslunda under regnbågsveckan 13/9-19/9, så länge lagret räcker.

Litteraturrunda

Klarar du av att svara på frågorna i vår litterära tipsrunda? Ta chansen att kamma hem ett finfint bokpaket. Tipsrundan sitter uppe under regnbågsveckan 13/9-19/9 och du kan gå den på biblioteken i Tomelilla, Brösarp, Onslunda och Smedstorp.

Pyssla din familj på Onslunda bibliotek

Under regnbågsveckan kan du komma till biblioteket och rita eller göra ett pop-upp-kort av din familj! Papper, pop-upp-mallar och färgpennor finns framme hela veckan.

Regnbågspyssel

Måndag 13/9 kl. 14-16 på Tomelilla bibliotek

Ålder: 7-12 år

Obs! Föranmälan på 0417-181 90

Spel, pyssel och boktips för barn i Brösarp

Under regnbågsveckan kan du komma till biblioteket och spela spel, pyssla, hämta pysselpåse och få boktips i regnbågens alla färger.

Läsklubben! Vår digitala bokklubb för barn och deras vuxna

Lagom till regnbågsveckan sätter vi igång med höstens första bok i Läsklubben. Anmäl dig genom att gå med facebookgruppen Läsklubben (www.facebook.com/groups/lasklubben) och kom sedan in till biblioteket och hämta ett exemplar av boken Ramona och Julia som du sedan får behålla.

Författarkväll på Tomelilla bibliotek: Tina Frennstedt

Författaren och journalisten Tina Frennstedt är aktuell med sin tredje bok i Cold Case-serien, Skärseld, som handlar om olösta brott kring Malmö och Österlen. När Tina växte upp i Lund var

homosexualitet ganska osynligt och det saknades förebilder. I deckargenren är det fortfarande ovanligt med HBTQ-personer, men Cold Case-huvudpersonen Tess Hjalmarsson är lesbisk och har försökt skaffa barn på egen hand. Välkommen till en intressant författarkväll som handlar såväl om Cold case-serien som om vikten av representation och förebilder.

Tisdag 14/9 kl. 18.00

Obs! Föranmälan 0417-181 90

Teckningsworkshop i normkritisk karaktärsdesign

Välkomna till en workshop där allt handlar om att teckna och designa karaktärer och figurer! Med hjälp av tips och övningar fokuserar vi på karaktärsskapande och hur man kan tänka i nya banor när det kommer till att skapa karaktärer, men också hur man kan använda symboler och färger för att på ett djupare sätt förmedla sin berättelse och skapa unika karaktärer.

Onsdag 15/9 kl. 17-19 på Tomelilla bibliotek

Ålder: Från ca 13 år