Paula Larsson Jarl

Paula Larsson Jarl

För mig betyder böcker otroligt mycket och det har det gjort ända sedan jag var liten.

Jag läser överallt så fort jag får en minut över eller som min man och mina tre döttrar alltid påpekar, mamma du läser inte du lyssnar.

För många år sedan började jag att lyssna på talböcker och det blev snabbt ett beroende, jag lyssnar på mina talböcker överallt och var som helst, när jag städar, åker kollektivt, lagar mat, är ute och går, när jag tränar osv, 2020 ”läste” jag 46 böcker.

Mina favoritgenrer är deckare och då gärna en engelsk deckare men jag har även på senare år lärt mig att uppskatta svenska deckare. Jag vill gärna att boken ska vara spännande men även innehålla historia, älskar när boken ger mig en stor dos svensk historia blandat med spänning, en favorit är Niklas Natt och Dag, i hans böcker ser du verkligen fram för dig fattig Sverige på 1800, hur folk var kläda, miljön, landskapet hur det luktade osv.

Jag tycker även om att ”läsa” biografier om människor olika öden.

Mitt bästa läsminne är när jag i min ungdom under en sommar läste Margit Sandemos serie på 47 böcker om ”Sagan om isfolket”, dessa böcker har jag lovat mig att jag någon gång ska läsa om.

När jag träffar mina barnbarn blir det alltid en mysig stund med högläsning av någon bok som för tillfället är deras favorit, det kan verkligen skifta, från bajsboken till Alfons Åberg.

Att organisera min ”bokhylla” är enkelt, allt finns i min mobil där jag har en superordning på alla författare, vilka böcker jag läst och vilka böcker som ligger på vänt för att läsas.

Så fort jag ser ett tips på en bok jag vill läsa lägger jag in det i min app, kan inte bli enklare.

Paula Larsson Jarl Paula Larsson Jarl med barnbarn

Sök

Språk