angle-left Österlensamlingen på Simrishamns bibliotek

Österlensamlingen på Simrishamns bibliotek

Boksamling

Genom åren har vi samlat en ansenlig mängd litteratur kring vår del av Skåne. En unik skatt, vågar vi påstå. Fördjupa dig i traktens historia! Mycket kan du låna hem men annat får läsas på plats.

Klippsamling om Österlen

Vi har också en omfattande samling ämneskategoriserade urklipp som samlats in från 1971 till 2013, från artiklar och annonser i Ystads Allehanda, Sydsvenskan, Skånska Dagbladet och även från gratistidningarna Österlenmagasinet, Österlen 360 grader och Lev Livet på Österlen.

Cimbrishamnsbladet

För den som vill läsa i den gamla dagstidningen Cimbrishamns-bladet finns den tillgänglig från 1857-1944 på mikrofiche. Vi har den också som tidningslägg från 1895 till 1944. Enstaka år saknas.

Ingen mikroficheläsare

Simrishamns bibliotek har ingen mikroficheläsare. Du har dock möjlighet att läsa våra fichekort på Ystad stadsbiblioteks släktforskningsdator. Kontakta Simrishamns bibliotek och meddela vad du vill ha, så skickas det till Ystad stadsbibliotek, för möjlighet till läsning på plats där. Släktforskningsdatorn i Ystad läser både mikrofilm och mikrofiche. 

Sök

Språk

sv-se en-gb