Meröppet på Tomelilla bibliotek

Meröppet på Tomelilla bibliotek

1 juni öppnar meröppet på Tomelilla bibliotek. Det innebär att samtliga folkbibliotek i kommunen är meröppna.

Vad innebär meröppet?

Du har tillgång till Tomelilla bibliotek alla dagar kl. 08-21. Du kommer in med hjälp av en tagg och en personlig kod. När du besöker meröppet gäller självbetjäning.

 

Hur blir jag meröppetanvändare?

Besök biblioteket under bemannad öppettid och registrera dig som användare. Det kan du göra från 1 juni. Du skriver då på ett förbindelseavtal där du blir ­informerad om vilka regler som gäller, därefter får du en tagg som är kopplad till en personlig kod. Du måste ha fyllt 18 år för att kunna registrera dig.

Den första taggen är gratis, men om du tappar bort den kostar en ny 50 kr. Om du tappar bort taggen måste du meddela detta så fort som möjligt så att vi kan spärra den.

 

Vad kan jag göra under meröppetbesök?

Du kan lämna och låna böcker och andra medier, använda dator, läsa en tidning och använda vårt trådlösa nätverk. 

 

Vad kan jag inte göra?

Du kan inte få någon hjälp. Personalen har bara möjlighet att hjälpa dig under de bemannade öppettiderna. Ibland kan du se personal som jobbar ute i biblioteket. Det är viktigt att du respekterar att de är upptagna med andra arbetsuppgifter och inte kan hjälpa dig. Om du behöver du hjälp måste du komma under bemannade öppetider. 

Du kan inte skriva ut papper eller ta kopior. Tänk också på att det ibland kan dröja fram till bemannad öppetid innan dagens tidningar läggs fram.

När biblioteket arrangerar evenemang som föreställningar, författarbesök m.m. kan det vara svårt att komma åt vissa hyllor. Vänligen respektera detta och återkom vid ett annat tillfälle.

Sök

Språk