Meröppet

Meröppet

Biblioteken i Tomelilla, Brösarp, Onslunda och Smedstorp är alla meröppna. Meröppet innebär att du som är meröppetanvändare har tillgång till biblioteken varje dag när biblioteken inte är bemannade med personal.

Vad innebär meröppet?

Du har tillgång till Tomelilla bibliotek alla dagar kl. 08-21 och biblioteken i Brösarp, Onslunda och Smedstorp alla dagar kl. 07-21. Du kommer in med hjälp av en tagg och en personlig kod. När du besöker meröppet gäller självbetjäning.

 

Hur blir jag meröppetanvändare?

Besök det bibliotek du vill bli meröppetanvändare på under bemannad öppettid och registrera dig som användare. Du skriver då på ett förbindelseavtal där du blir informerad om vilka regler som gäller, därefter får du en tagg som är kopplad till en personlig kod. Du måste ha fyllt 18 år för att kunna registrera dig. Den första taggen är gratis, men om du tappar bort den kostar en ny 50 kr. Om du tappar bort taggen måste du meddela detta så fort som möjligt så att vi kan spärra den.

 

Vad kan jag göra under meröppetbesök?

Du kan lämna och låna böcker och andra medier, använda dator, läsa en tidning och använda vårt trådlösa nätverk.

 

Vad kan jag inte göra?
Du kan inte få någon hjälp. Personalen har bara möjlighet att hjälpa dig under de bemannade öppettiderna. Ibland kan du se personal som jobbar ute i biblioteket. Det är viktigt att du respekterar att de är upptagna med andra arbetsuppgifter och inte kan hjälpa dig. Om du behöver du hjälp måste du komma under bemannade öppetider. Du kan inte skriva ut papper eller ta kopior. Tänk också på att det ibland kan dröja fram till bemannad öppetid innan dagens tidningar läggs fram. När biblioteket arrangerar evenemang som föreställningar, författarbesök m.m. kan det vara svårt att komma åt vissa hyllor. Vänligen respektera detta och återkom vid annat tillfälle. Stör inte under ett pågående evenemang.

 

Så här kommer du in och ut ur biblioteket:

Bredvid entrédörren sitter en läsare. Lägg din tagg mot panelen (vid siffra 6 och 8) och slå din kod. Dörren öppnas automatiskt. När du går ut från biblioteket trycker du på dörröppnaren till vänster om dörren.
Kontrollera så att dörren stängs när du går in och ut. Du ansvarar för att inte släppa in någon obehörig.

På Tomelilla bibliotek är ingången till meröppet till vänster om Kulturhusets huvudentré. Du kan bara använda meröppetingången när biblioteket är obemannat. 

 

När biblioteket stänger:

Högtalaren varnar innan meröppet stänger och du har därefter 15 minuter på dig att avsluta och lämna biblioteket. Larmet kopplas på automatiskt kort efter stängning

 

Skötsel och säkerhet:

Varje låntagare loggar in var för sig. Du får släppa in minderåriga barn/barnbarn som är i sällskap med dig. Du tar personligt ansvar för de personer du släpper in på biblioteket. Plocka undan efter dig och ta hand om vårt gemensamma bibliotek. Bryter du mot reglerna kan du bli avstängd. Biblioteket ansvarar inte för kvarglömda eller förlorade föremål.

 

Regler:

• Din tagg och kod är personlig och får inte lånas ut till någon annan.
• Tar du med dig någon in så ansvarar du för att de följer reglerna.
• Tappar du bort din tagg måste du anmäla det till biblioteket.
• Du ansvarar för att inte släppa in någon obehörig.
• Du ser till att dörren går igen efter dig både när du kommer till biblioteket och när du lämnar det.
• Personer som är påverkade av droger och/eller alkohol eller stör ordningen får inte vistas på biblioteket.

Sök