Madeleine Hägg

Madeleine Hägg

Madeleines favoritböcker

” I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv” av Tom Malmquist.

Denna bok borde alla läsa. Här får man verkligen perspektiv på tillvaron.

Boken handlar om Tom som lever med sin Karin sedan 10 år. De väntar sitt första barn. Karin blir akut sjuk och barnet måste förlösas med kejsarsnitt.

Vi får följa Toms kamp i tillvaron. En otroligt otrolig historia. Denna bok får man bara inte missa. Den fastnar i själen.

 

” Katedralen vid havet” av Idelfonso Falcone är praktfull bok fylld av det mesta.

Kriget närmade sig, pesten skördade sina offer, inkvisitionen straffade alla kättare och 1300-talets Barcelona stod inför förändring. Samtidigt får man följa bygget av folkets katedral som har en central roll i boken.

Boken är så otroligt välskriven. En riktigt bra historiebok där vi även får följa de mänskliga värderingarna, kärleken, hatet, besvikelsen, rädslan, önskan till liv och överlevnad. Kraften och viljan hos ett litet barn ....

Boken har allt inklusive massor av sidor. När den är slut vill man ha mer!

 

”En blomma i Afrikas öken” av Waris Dirie

Detta är en sann berättelse om fotomodellen Waris. Hon kommer från Somalia där hon vid sex års ålder vallade getter. Som 12 åring blev det bestämt att hon skulle gifta sig med en okänd 60 åring då bestämde hon sig att fly. Hon tog sig först till Mogadishu och sedan vidare till London där hon fick jobb som piga.

Helt sanslöst hur denna lilla ensamma flicka lyckas ta sig fram i livet utan att kunna läsa, veta hur en toalett ser ut, inte veta att om man trycker på en knapp så tänds lampan eller att det finns klockor som berättar tiden och mycket mer.

Boken är spännande och oerhört lärorik. Vi som har allt och inte skänker det en tanke gör det efter att ha läst denna gripande berättelse.

 

”Bara du” av Ninni Schulman

En bok som börjar med slutet. Spännande så in i vassen.

Psykologisk thriller kan man väl kalla den för.

 

”Konsten att höra hjärtslag” av Jan-Philipp Sendker

Boken handlar om den framgångsrika advokaten Tin Win i New York som kommer ursprungligen från Burma. Hans amerikanska familj vet nästan ingenting om hans bakgrund och uppväxt. Efter dottern juridikexamen försvinner fadern utan ett ord. Spåren slutar i Bangkok. Fyra år senare hittar dottern ett brev från en kvinna i en by i Burma.

Dottern beslutar sig för att åka dit.

En helt ny värd öppnar sig. Storslagen kärlek och ett helt annat sätt att leva. ”Konsten att höra hjärtslag” säger allt.

Madeleine Hägg

Sök

Språk