Lena Nilsson

Lena Nilsson

Jag heter Lena Nilsson och hästen på bilden tillsammans med mig är Ofelia som jag äger men som jobbar på Ystad Ridklubb.

För mig betyder läsning allt och jag slukar det mesta, nyheter, magasin, fakta och framförallt böcker av alla de slag.

Började ganska tidigt med att läsa folksagor men riktigt kom jag igång när jag i skolbiblioteket fick tips om Baron von Münchhausens äventyr som fick mig att vilja läsa mer och mer!

Läser nästan alltid något bok innan jag ska somna och just nu är det en nyutgåva av 1984 som känns spännande och aktuell att läsa igen. Har även en utgåva från 80-talet. Favoritbokmärket är en egenvirkad katt som jag även virkar, säljer och skänker pengarna till hemlösa/utsatta katter i föreningar och katthem.

Böcker har även tränat mig på engelska eftersom jag då och då köper engelska utgåvor, ibland för att det inte finns svenska översättningar och ibland bara för träning. Några av mina Harry Potter-böcker är till exempel på engelska.

Bokhyllan är organiserad i bokstavsordning men rensas just nu för att ge plats åt nya. De utrensade tänkte jag ge bort så småningom även om det gör ont att göra sig av med böcker!

Mitt bästa lästips är att läsa!

Lena Nilsson på en vit häst

Sök

Språk