Kasper

Vem är du?

Hej! Mitt namn är Kasper Piledahl och jag studerar teknik på Ystad Gymnasium Österport. Jag är på tredje året av min utbildning och tar studenten till sommaren. Sport, hälsa och ekonomi är några av mina intressen. Jag spelar golf, pingis, schack, tränar på gym och läser böcker på min fritid och jobbar på Ystads Golfklubb och Kvällsposten. Till hösten hoppas jag att jag blir antagen till någon av de högskolorna jag sökt så att jag kan utbilda mig till civilekonom inom inriktningen företagsekonomi.

Vad betyder läsning för dig?

Läsning för mig är ett redskap jag använder mig av för att skaffa djupare insikt i verkligenheten. Det hjälper mig att utveckla mig själv och lär mig nya sätt att se på saker.

Var läser du gärna?

Var som helst.

När läser du?

Så fort jag har tid till det och känner för att göra det, det vill säga när jag har gjort klart alla nödvändiga sysslor. Läser alltid några sidor innan jag går och lägger mig varje dag.

Brukar du läsa högt för någon/läsa tillsammans med någon?

Nej.

Har du ett bästa/värsta läsminne?

Jag har bara bra läsminnen så det är svårt att välja det bästa av dem. Å andra sidan, nu när jag tänker efter, kan jag välja det värsta läsminnet/de värsta läsminnena. Det är varje gång jag blivit tvingad att välja och läsa en bok, ännu värre när det varit en viss bok som jag ej fått välja själv, i skolan för att sedan skriva en bokrecension om det.

Vad har du för (favorit)bokmärke/hur organiserar du din bokhylla?

Brukar alltid använda kvittot jag får när jag lånar från biblioteket på skolan. Om jag inte hittar det duger vilken pappersbit som helst. Min bokhylla är organiserad efter genrer.

Kasper Piledahl

Sök

Språk