Gå med i en bokcirkel - delad läsglädje!

Gå med i en bokcirkel - delad läsglädje!

Flera av biblioteken inom Skåne sydost erbjuder bokcirklar. Några är digitala och andra ses på bibblan för att prata om böcker.

Simrishamns kommun

I vår drar vi igång med två bokcirklar på plats i biblioteket! Den ena koncentrerar sig på tre av Agnes Lidbecks romaner, i den andra blir det litteratur på bygdemål. Vid första träffen kommer en bibliotekarie att dela med sig av tips och råd för bokcirklande såsom förslag på diskussionsfrågor och hur man kan lägga upp sina träffar. Därefter träffas gruppen och diskuterar på egen hand. 

Bokcirkel om Agnes Lidbecks romaner: tisdagarna 1 mars, 29 mars och 3 maj kl. 17.30-18.30. Till första träffen har vi läst romanen Finna sig. 

Begränsat antal platser. 

Bokcirkel po skånska: onsdagarna 2 mars, 30 mars, 27 april kl. 15.00-16.00. Till första träffen har vi läst novellen Bangediterna av Hertha Odeman. 

Begränsat antal platser. 

Bibblans bokklubb

Är du mellan 9 och 12 år och gillar att läsa? Eller vill du kanske börja läsa mer? Då ska du vara med i vår bokklubb! Där får du tips om de senaste böckerna och tillsammans läser vi en bok, pratar om den och fikar. Välkommen in i böckernas magiska värld! 

Vid anmälan anmäler man sig till alla tillfällen: 3 februari, 3 mars, 31 mars och 28 april.  

Föranmälan till samtliga bokcirklar och bokklubbar på 0414-81 90 00 eller biblioteket@simrishamn.se 


Sjöbo kommun 

I vår kommer vi ha tre tillfällen med Bokcafé, där vi träffas på biblioteket i Sjöbo och pratar om boken och våra läsupplevelser. Böckerna till de tre tillfällena kommer finns att hämta gratis på biblioteket i Sjöbo, och du blir föranmäld till Bokcafét när du hämtar ut boken. Max 8 deltagare per tillfälle. 

När vi var Samer av Mats Jonasson. Vi träffas torsdagen den 10 februari kl. 16.30. Boken går att hämta från den 20 januari.

Innan floden tar oss av Helena Thorfinn. Vi träffas torsdagen den 31 mars kl. 16.30. Boken går att hämta från den 10 mars.

Flickebarn nr 291 av Ninni Schulman. Vi träffas torsdagen den 5 maj kl. 16.30. Boken går att hämta från den 7 april. 
 

Skurups kommun

Bibliotekshänget

För dig mellan 9-12 år som gillar böcker. Med start februari 2022.

Digitalt bokmys

Vi träffas digitalt och pratar om ungdomsböcker, young adult och dricker något gott tillsammans. Med start den 20 januari 2022.

Klassikerbokcirkel

Läs några av världens klassiker och diskutera tillsammans. Med start mars 2022.

 

Tomelilla kommun

Bokcirkel

På Tomelilla bibliotek finns en bokcirkel som ses kl. 16.00 några onsdagar per termin, med start 19/1

Faktacirkeln

I faktacirkeln läser vi faktaböcker med olika inriktningar, allt från biografier till teoretisk fysik. Vi ses tre onsdagar under terminen med start 2/2.

Brösarps bokcirkel

På Brösarps bibliotek finns också en bokcirkel som träffas några måndagar kl. 17.00.

 

Ystad kommun

Vi har bokcirklar som passar olika åldrar och intressen.

 

 

Här hittar du mer info om respektive bokcirkel. 

Sök

Språk